Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, неділю, 5 травня.
Олів'є із секретним інгредієнтом від Людмили Барбір і Савви Лібкіна
Відомий ресторатор Савва Лібкін та ведуча програми «Сніданок з 1+1» Людмила Барбір приготували звичний салат олів'є із незвичних інгредієнтів.
У кожній країні існує свій особливий рецепт приготування оригінальної французької страви. Так, наприклад у Польщі олів'є готують без м'яса, а в Іспанії додають консервований тунець.
САЛАТ ОЛІВ'Є – ІНГРЕДІЄНТИ
Телячий язик 200г
Телятина 200г
Перепілка 2шт
Яйце 2шт
Солоні огірки 200г
Картопля 200г
Зелена цибуля 50г
Ріпчаста цибуля 1шт
Оливкова олія 2,5ст.л.
Сіль, перець
- Налийте у пательню трошки рослинної олії і покладіть смажитися перепілки. За 5 хвилин до готовності, поставте перепілки допектися у духовку, розігріту до 180 градусів на 4хв. Залиште птицю «відпочивати» на 30хв. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів.
- Дістаньте язик з бульйону та покладіть його у миску з холодною водою (так буде простіше зняти з нього шкірку). Зніміть з нього шкірку.
- Витягніть кістки з перепілки.
- Поріжте усі інгредієнти кубиком (приблизно 6*6мм).
- Змішайте усі інгредієнти у великій мисці і влийте трошки оливкової олії та солі за смаком. Перемішайте.
- Додайте невелику кількість майонезу (так щоб салат не плавав у ньому).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісний майонез.
Морква 1шт
Цибуля 1шт
Корінь петрушки 1шт
Духмяний перець
Зелень, чебрець
Лаврове листя
Сіль
- Почистьте моркву, цибулю та корінь петрушки. Розріжте овочі на великі слайси, і залиште на пательні припікатися. Вимкніть вогонь, коли на овочах утовриться характерна грилована скоринка.
- У підсолену киплячу воду покладіть варитися телятину та язик. Варіть протягом 30хв. на маленькому вогні. Потім додайте у бульйон гриловані овочі та лавровий листок. Через 10 хвилин покладіть у бульйон пучок із петрушки, чебрецю та кропу.
- Додайте у пательню трошки рослинної олії і покладіть смажитися перепілки. За 5 хвилин до готовності, поставте перепілки допектися у духовку, розігріту до 180 градусів на 4хв. Залиште птицю «відпочивати» на 30хв.
Оливкова олія 140мл
Жовтки 2шт
Рослинні вершки
Лимонний сік
Сіль, перець
Я раджу готувати вам майонез власноруч, адже у домашньому майонезі немає консервантів і ви можете додати прянощів за смаком. Це набагато дешевше і смачніше. – порадила Людмила Барбір.
ЯК ПРИГОТУВАТИ МАЙОНЕЗ
- Відділіть жовтки від білку.
- Додайте трохи гірчиці, чорного перцю та солі у жовтки. Збийте суміш.
- Додайте трохи лимонного соку (1/3 середнього лимону).
- Збивайте суміш, вливаючи тонкою цівкою оливкову олію.
- Додайте рослинні вершки та знову збийте суміш.
- Поставте майонез у холидильник «відпочити» на 20 хв.
Використовуйте м'ясо замість ковбаси та домашній майонез, аби зробити новорічне олів'є не лише смачним, а й корисним для здоров'я.
Нагадаємо, нещодавно ми підібрали 4 ексклюзивних рецепти олів'є для новорічного столу.
Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, суботу, 4 травня.
Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, п'ятницю, 3 травня.
Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, четвер, 2 травня.
Як скласти великодній кошик без зайвих витрат: поради від експерта та реальні цифри.
Травматична зброя: реалії та міфи: чи надає дозвіл на зброю право вільно нею користуватися.
Експертка з садівництва ділиться порадами, як правильно доглядати за бузком у «Сніданку з 1+1».
Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, середу, 1 травня.