uaru

Як організувати пікнік із шашликами та не отримати за це штраф

Під час відпочинку на природі варто дотримуватися певних правил, щоб уникнути оплати штрафу

Настала пора пікніків, що не обійдуться без приготування шашлику. Запорукою соковитого та смачного м'яса є правильний маринад. 

Гліб Репіч, постійний експерт програми «Сніданок. Вихідний», розповів, як приготувати безпечний маринад для шашлику. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що брати на природу, а що залишити вдома.

КИСЛОТНІ МАРИНАДИ

Готуючи кислотний маринад, використовують оцет, лимон, вино тощо. Кислота пом'якшує колагенові волокна м'яса, завдяки чому шашлик стає м'яким та соковитим.

Головне не перетримати шашлик в оцті. Інакше м'ясо повністю втратить свою структуру. – підкреслює біохімік.

ГАЗОВАНІ МАРИНАДИ

Такі маринади готуються з мінеральної води чи пива. Газовані напої містять вуглекислий газ, який також пом'якшує м'ясо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісні чебуреки з овочами.

ФРУКТОВІ МАРИНАДИ

Для приготування фруктового маринаду використовується ананас, ківі чи папая. Окрім кислот, ці фрукти містять ферменти, які так само є у шлунковому тракті. Вони допомагають організму розщеплювати речовини.

Грубо кажучи, ці ферменти перетравлюють продукт за нас. – пояснив біохімік. 

Важливо, як і у випадку з кислотними маринадами, не перетримати шашлик, адже за ніч м'ясо абсолютно втратить свою структуру. 

РЕЦЕПТ ГРУЗИНСЬКОГО МАРИНАДУ ВІД ШЕФА

МАРИНАД ДЛЯ ШАШЛИКУ - ІНГРЕДІЄНТИ

1 кг м'яса

300 г цибулі

20 г солі

10 мг чорного перцю

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 правила, як вибрати свіже м'ясо для шашлика.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МАРИНАД

1. Поріжте м'со однаковими шматками. 

2. Заправте м'ясо сіллю та перцем.

3. Наріжте цибулю напівкільцями і додайте до м'яса. Перемішайте.

Обов'язково вичавіть сік із цибулі. – радить шеф-кухар. 

4. Нанизайте м'ясо на шампури та смажте до готовності. 

5. Прикрасьте готовий шалик свіжою цибулею та зеленню. 

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що треба їсти для прискорення метаболізму.

Другие новости