Риба з арахісом та перцем чилі: Рецепт Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок з 1+1» постійний експерт фуд-блогер Едуард Насиров показав, як приготувати грузинську страву пхалі із буряка та моркви, а також розповів, чим корисні ці овочі.
Коренеплоди – основний продукт на столах українців взимку. Якщо зберігати їх правильно, то вони не втрачатимуть своєї свіжості та користі увесь сезон.
Моркву, буряк та інші коренеплоди краще сирими або запеченими. Так вони зберігають максимум вітамінів.
Дивіться також:Сирна закуска із зеленню – рецепти від Сенічкіна.
ІНГРЕДІЄНТИ – ПХАЛІ
Морква – 2 шт.
Буряк – 2 шт.
Цибулина – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Волоські горіхи – 70 г
ПРИГОТУВАННЯ – ПХАЛІ
1. Буряк та моркву запекти в духовці при температурі 200 градусів протягом 30 хв.
Овочі краще запікати, а не варити. Інакше усі корисні мікроелементи залишаться у воді, - каже Едуард Насиров.
2. Нарізати середніми скибками запечені овочі. Шматки буряка та моркви скласти в окремі миски.
3. Цибулю і часник також нарізати на невеликі шматочки. Розділити порівну і додати кожну частину до буряка та цибулі.
Така страва буде дуже поживною, адже поєднання горіхів та коренеплодів містить багато вітамінів, - зазначає експерт.
4. У кожну з мисок вкинути порцію волоських горіхів.
5. Усе перемішати вблендері до однорідної консистенції.
Готову масу з буряка та моркви можна намазувати на скибки хліба і подавати як закуску.
Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився рецептом голубців із квашеної капусти.