Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, неділю, 5 травня.
На якій олії смажити: поради дієтолога Лори Філіппової
На сторінці в Інстаграм консультант зі здорового харчування Лора Філіппова розмістила поради, як правильно смажити на олії так, щоб шкоди для організму було мінімум.
1. Завжди використовуйте мінімум олії.
2. Можна смажити і на сухій сковорідці, наприклад оладки або млинці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Французький тарт з карамелізованими яблуками від Олени Курти
3. Видаляйте зайвий жир за допомогою паперових рушників.
4. Котлети і сирники можна випікати в духовці без смаження, а можна трохи обсмажити і доготувати на пару або в духовці.
5. При нагріванні до 110 градусів за Цельсієм і вище всі рослинні олії починають окислюватися. У першу чергу це ті олії, які містять Омега 3 і 6.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Чізкейк від Олексія Душки
Увага! На лляній, кукурудзяній, соняшниковій і олії виноградних кісточок краще не смажити!
Оливкова олія містить Омега 9 і більш стійка до нагрівання. Рафіновану оливкову олію можна піддавати нетривалий час дії високих температур.
Кокосова олія, вершкове масло та смалець – це тверді насичені жири. Вони утворюють набагато менше канцерогенів. Але пам'ятаємо, що насичені жири у великій кількості не корисні! Не зловживайте!
Маринований імбир та свіжі овочі без заправки, листові салати і зелень, якщо вживати їх разом зі смаженими стравами, допомагають трохи нейтралізувати жир.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні та корисні сніданки з гарбуза: рецепти Лори Філіппової
Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, суботу, 4 травня.
Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, п'ятницю, 3 травня.
Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, четвер, 2 травня.
Як скласти великодній кошик без зайвих витрат: поради від експерта та реальні цифри.
Травматична зброя: реалії та міфи: чи надає дозвіл на зброю право вільно нею користуватися.
Експертка з садівництва ділиться порадами, як правильно доглядати за бузком у «Сніданку з 1+1».
Астрологи підготували гороскоп на сьогодні, середу, 1 травня.