Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Клопотенко назвав ТОПову весняну страву, а Поперешнюк розповіла про розширення ресторанного бізнесу: ексклюзивні коментарі за лаштунками “Пісня мого життя”

Гості “Пісня мого життя” ресторатор Євген Клопотенко та підприємиця Інна Поперешнюк розповіли про свою співпрацю, а також поділилися кулінарними рекомендаціями.

Щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” транслюють прем’єру проєкту “Пісня мого життя”, ведучою якого стала Катерина Осадча. За правилами, зіркові учасники та лідери думок загадують пісні, що асоціюються у них з певним важливим періодом життя, а сучасні українські артисти виконують їх на сцені.

Героями нового епізоду проєкту стали шеф-кухар, ресторатор Євген Клопотенко та бізнесвумен і співзасновниця “Нової Пошти” Інна Поперешнюк. Ексклюзивно для сайту 1+1 гості поділилися враженнями від “Пісня мого життя”, подробицями своєї співпраці та кулінарними рекомендаціями.

Євген Клопотенко

Чому ви вирішили взяти участь у “Пісня мого життя”?

Мені цікаво спілкуватися з людьми, які працюють для створення таких проєктів. Дивишся, хто про що думає — це таке собі дослідження українського шоубізнесу. Це класна можливість знаходити друзів для подальшого спілкування та співпраці.

Яка пісня асоціюється у вас з Україною?

Тарас Петроненко — “Україно”. Це одна з двох пісень, які я знаю від А до Я.

Клопотенко

Разом з Інною Поперешнюк, ще однією гостею “Пісні мого життя”, ви спільно відкрили кілька успішних закладів. У чому секрет вашого продуктивного партнерства?

Ми одне одного поважаємо та приймаємо на 100%. Це найголовніше правило: ми не засуджуємо помилки, а навпаки підтримуємо, і це дуже важливо.

Раніше ви розповідали, що плануєте займатися удосконаленням лікарняного харчування. На яких засадах та принципах будуть відбуватися ці зміни?

Спочатку ми почали співпрацювати з Міністерством охорони здоров’я, потім з експертами, які відповідають за норми харчування і далі підключаємо дієтологічні базові принципи. Харчування має відповідати деяким правилам. По-перше, воно не має зашкодити, а, по-друге, має бути ще й смачно. Наразі перше правило діє, а про друге навіть ніхто не говорить. Ось чому наша задача — це зробити, щоб було корисно, допомагало організму хворих, але й щоб обов’язково смачно.

Порадьте ТОПову весняну страву.

Навесні обов’язково треба їсти спаржу. Її достатньо просто зварити у воді та додати трохи лимону і вершкового масла.

Євген Клопотенко

Інна Поперешнюк

Чи є у вашому житті пісня, що, можливо і не асоціюється з певним моментом, але присутня протягом життя постійно?

Це пісня “Обійми” гурту Океан Ельзи. Вона завжди зі мною та асоціюється з дуже приємним моментам мого життя — закоханістю. Раніше знала її напам'ять, але зараз, можливо, вже не згадаю. Вона дуже романтична. Надзвичайно люблю творчість Святослава Вакарчука і гурт “Океан Ельзи”, колись знала майже всі їхні пісні. Ще подобається пісня “Порічка”, під неї часто бігаю в лісі. Вона дає мені енергію. Також до вподоби “SHUM” гурту GoA, а чому — дізнаєтесь у випуску. Розкажу, як вона врятувала мене і надала сили закінчити те, що я почала.

Ви одна з найуспішніших жінок підприємиць в Україні. Поділіться, що вас надихає та мотивує на плідну працю? Чи допомагає музика концентруватись на роботі?

Мене надихають труднощі. Обожнюю боротися зі складнощами. Коли є проблема — я люблю її вирішувати. Отримую від цього задоволення та багато змін у системі бізнесу. Дивно, але саме це мене мотивує. Де є перешкоди, труднощі, якісь ризики — я там.

Інна Поперешнюк

Ви є провідною інвесторкою і співвласницею київського закладу “100 років тому вперед” і нового проєкту Євгена Клопотенка “Полтава”. А також великою прихильницею української кухні. Чи є у вашому списку фаворитів якась мало відома українська страва, яку хочеться популяризувати?

Це квасоля. Останні пару місяців готую багато страв з неї. Хоч квасолю вирощують ледь не в кожному господарстві, але ми чомусь її не їмо. Майже вся Європа на сніданок подає квасолю в томаті, а ми додаємо в борщ та й все. У мене є свої два рецепти: один вже випустила на сайті рецептів у Євгена Клопотенка, а в цю неділю якраз готувала пюре з квасолі — воно було неймовірно смачне і корисне. Моя родина за 3 хвилини з’їла всю тарілку.

Компанія “Нова Пошта” за останній рік відкрила десятки філіалів по всій Європі. Чи плануєте ви розширювати свій ресторанний бізнес і просувати українську кулінарну культуру на європейський ринок?

Так, звичайно. Ми наразі запустили продаж франшизи наших українських кафе. Тобто будь-який українець, який захоче відкрити наш заклад у якомусь місті Європи, може зайти на наш сайт, заповнити заявку.

Бути жінкою-підприємицею — непроста задача, особливо в часи війни. Яку пораду б ви дали тим жінкам, які ще не мають достатнього фінансового ресурсу, але прагнуть в майбутньому заснувати свою компанію?

Порада всім, не тільки жінкам: треба бути сміливою людиною. Не варто боятися ризикувати та тоді однозначно все вийде. Якщо людина впевнена, якщо людина цього хоче і мріє — ця мрія обов'язково здійсниться. Ризикуйте! Не хвилюйтесь і не бійтесь. Українські жінки — найкращі, і їм усе вдасться.

Інна Поперешнюк

Про особисті історії зіркових гостей дивіться у новому епізоді “Пісня мого життя”, яка виходить щонеділі о 21:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

2024-04-26
Топ новини
Новини
Новини