Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Булінг та мобінг: в чому різниця? На прикладі серіалу «Моя улюблена Страшко» коментує експерт

Моя улюблена Страшко
Чим відрізняється булінг від мобінгу? Коментар щодо цього на прикладі серіалу «Моя улюблена Страшко» дала експертка.

Така важлива тема, як протидія булінгу та мобінгу, піднімається у серіалі «Моя улюблена Страшко», остання серія якого буде показана сьогодні о 20:45 на каналі 1+1. У студії шоу «Твій день» вирішили розібратися, в чому ж різниця між поняттями «булінг» і «мобінг»? На це питання на прямому зв’язку зі студією дала відповідь директорка Департаменту гарячих комунікацій громадської організації «Ла Страда» Альона Кривуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актриса Ірина Поплавська у флешмобі #Красивасерцем розповіла про булінг через голос, свій шлях до професії та власне сприйняття краси

Альона Кривуляк розповідає:

За законодавством України, про булінг може йти мова, якщо в ситуації цькування залучена дитина. По суті, це цькування дитини. Мобінг же – це цькування людини на робочому місці в професійному колективі з боку колег.

Альона Кривуляк зауважує – серіал «Моя улюблена Страшко» чудово показав проблематику, пов’язану з мобінгом. А також наголошує – від мобінгу найбільше страждають саме молоді дівчата, які лише починають свою кар’єру. Саме такі, як головна героїня «Моя улюблена Страшко» Настя Глушко.

Моя улюблена Страшко

Представниця «Ла Страда» розповідає – ця колоборація з телеканалом у питанні психологічної допомоги людям, які страждають від булінгу, мобінгу, сексизму, стала доволі успішною. Громадська організація за період показу серіалу «Моя улюблена Страшко» прийняла на 25% більше звернень, ніж зазвичай. Це означає, що теми, підняті в серіалі, надзвичайно актуальні і важливі для нашого суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остання серія «Моя улюблена Страшко»: актори Артур Логай та Дар’я Баріхашвілі ексклюзивно поділилися враженнями від зйомок

У мережі набирає популярності особистий щоденник героїні ya_ne_strashko, у якому героїня Настя Глушко ділиться власними історіями, переживаннями та особистими проблемами, близькими кожному. А у рамках флешмобу #Красивасерцем зірки діляться пережитими історіями булінгу. Користувачі розповідають свої історії психологічного тиску. Флешмоб проходить за підтримки Громадської правозахисної організації Ла Страда, а практикуючий психолог дає поради, як протидіяти емоційному тиску.

Дивіться останню серію серіалу «Моя улюблена Страшко» вже сьогодні о 20:45 на каналі 1+1. А тут дивіться, як актори Артур Логай і Дар'я Баріхашвілі розповідають про зйомки серіалу:

2021-10-27
Топ новини
Новини
Новини