5 закусок до новорічного столу, які здивують гостейКожна господиня хоче, щоб її новорічний стіл був заповнений смачними та духмяними стравами, якими насолоджуватиметься уся родина. Якими цікавими рецептами доповнити своє новорічне меню - дізнайтеся у нашій підбірці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів пісних супів від Руслана Сенічкіна
ОЛІВ’Є З СЕКРЕТОМ
Інгредієнти:
Телячий язик - 200 г
Телятина - 200 г
Перепілка - 2 шт.
Яйце - 2 шт.
Солоні огірки - 200 г
Картопля - 200 г
Зелена цибуля - 20 г
Ріпчаста цибуля - 1 шт.
Оливкова олія - 2,5 ст. л.
Лимонний сік
Рослинні вершки
Сіль та перець
Приготування:
1. Почати варити цибулину та морквину, додати спеції та зелень. Варити телячий язик.
2. Обжарити на сковорідці м’ясо.
3. Приготувати майонез. В окремій посудині змішати два жовтка, лимонний сік, оливкову олію та рослинні вершки. Залишити у холодильнику на 20 хв.
4. Почистити зварений язик. Порізати на кубики. Порізати варену картоплю на кубики. Порізати м’ясо, яйця, цибулю та огірки на кубики.
5. Змішати всі інгредієнти у великій посудині. Додати оливкової олії та майонезу.
ШУБА З ГРИБАМИ
Інгредієнти:
Варений буряк - 2 шт.
Варена морква - 2 шт.
Варена картопля - 2 шт.
Оселедець - 200 г
Майонез - 100 г
Печериці
Цибуля - 1 шт.
Приготування:
1. Обсмажити цибулю на оливковій олії протягом 3-4 хв. Додати натерту моркву та печериці. Додати спеції.
2. Готову суміш змішати у блендері. Залишити охолонути.
3. Викласти на тарілку оселедець, порізаний на кубики. Наступний шар - кубики картоплі. Далі майонез та грибна ікра. Додайте натерту моркву та ще трішки майонезу. Останній шар - варений буряк, натертий на терці.
4. Прикрасьте страву яєчним жовтком.
СКУМБРІЯ НА ГРИЛІ
Інгредієнти:
Скумбрія - 2 шт.
Лимонний сік - 30 г
Спеції за смаком
Приготування:
1. Замаринувати свіжу рибу у лимонному соку. Посипати спеціями. Почати смажити.
2. Тим часом можна приготувати соус. Для цього змішайте гарячу воду, оливкову олію, сіль, перець та натертий часник (3 зубчики). Перемішати.
3. Обмочіть у часниковому соусі хліб та смажте гринки.
РИБА В ОВОЧЕВОМУ МАРИНАДІ
Інгредієнти:
Риба - 1 кг
Борошно
Морква - 30 г
Паприка
Вода - 20 мл
Приготування:
1. Порізати рибу на великі шматки. Обмочити в борошні та смажити до появи золотистої скоринки.
2. Натерти моркву. Смажити на невеликому вогні, додати паприку. Потім додати води та смажити ще 2-3 хв.
3. Викласти страву деко. Спершу покласти шар овочів, потім викласти рибу і знову покрити шаром овочів.
4. Накрити страву фольгою. Зробити отвори. Залишити у печі на 20-25 хв.
РЕБЕРЦЯ З ОСОБЛИВИМ СОУСОМ
Інгредієнти:
Реберця - 500 г
Чебрець - 20 г
Бекон - 50 г
Цибуля - 1 шт.
Гірчиця - 1 ч. л.
Мед - 1 ст. л.
Часник - 2 зубки
Винний оцет - 1 ст. л.
Томатний соус - 150 г.
Зелень та спеції за смаком.
Приготування:
1. Посипати реберця спеціями та завернути у фольгу.
2. Залишити реберця у печі при температурі 160 градусів на 1,5 години.
3. Загорнути у бекон чебрець. Перев’язати рулетик мотузкою. Підсмажити на пательні. Додати цибулі та томатного соусу, а також гірчицю, винний оцет, мед та часник. Соус готовий!
4. Дістати реберця. Намастити їх соусом і знову залишити у печі на 10 хв. при температурі 200 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидко та просто: 5 зимових рецептів