Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Що доречно принести до новорічного столу для друзів та близьких

Потіште своїх рідних новорічними смаколиками

У хочеться потішити своїх друзів та близьких особливими сюрпризами. Ми підготували для вас добірку новорічних смаколиків, що безсумнівно будуть до вподоби вашим гостям. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 новорічних подарунків, які можна купити в останній момент

ШАМПАНСЬКЕ MARENGO

Новорічну ніч неможливо уявити без пляшки шампанського. Під бій курантів українці беруть до рук келихи солодкого напою та загадують найзаповітніше бажання на прийдешній рік. Ігристе шампанське Marengo – чудове доповнення до вашого святкового столу. Marengo пропонує широкий вибір напоїв на ваш смак. Яскравий дизайн пляшки доречно доповнить загальний вигляд новорічного столу. Із шампанським Marengo чудово смакуватимуть витримані сири, фрукти, солодощі та десерти.

ЛИМОННИЙ КЕКС

Чудовим доповненням для родинного чаювання за святковим столом стане лимонний кекс за рецептом Валентини Хамайко. Кекс просто тане у роті і дуже легко готується. Гукайте дітлахів на кухню і нумо куховарити!

Інгредієнти для тіста:

Масло -180 г

Цукор - 290 г

Ванільний цукор – 10 г

2 яйця + 1 жовток

Борошно – 350 г

Цедра 2-х лимонів

Сік лимонів - 2 ст. л.

Сода - 1/2 ч. л.

Сіль - 1/2 ч. л.

Сметана - 200 г

Інгредієнти для глазурі:

Білок - 1

Цукрова пудра - 200 г

Лимонна кислота

Кілька листочків свіжого чебрецю або м’яти.

Приготування:

1. Збити м’яке масло з цукром. Додати яйця, цедру і сметану.

2. Борошно просіяти з сіллю та содою і порціями підмішати в масляну масу. Наприкінці додати сік лимона і добре перемішати.

3. Форму для кексу густо змастити маслом і обсипати борошном. Викласти у форму тісто, розрівняти і випікати при температурі 180 градусів протягом 40 хв. Залишаємо кекс холонути у формі на 30 хвилин, потім перекладаємо на сервірувальну тацю.

4. Готуємо глазур. Листочки м’яти або чебрецю ретельно розтирати з частиною цукрової пудри. Білок збивати, додаючи чисту цукрову пудру. Підмішати цукрову пудру з духмяними травами. Щоб зробити глазур густішою, додаємо ще цукрової пудри. Аби зробити її рідкішою, вливаємо кілька крапель соку лимона.

5. Покриваємо готовою глазур’ю кекс.

ЗАПАШНИЙ ГЛІНТВЕЙН

Глінтвейн - один із найпопулярніших зимових напоїв і невід’ємний атрибут зимових свят. Нехай ваша новорічна ніч буде сповненою теплих розмов та гарного настрою. Пригостіть друзів духмяним домашнім глінтвейном, приготувавши його за рецептом Руслана Сенічкіна.

Інгредієнти:

Виноградний сік

Вода

Цукор

Родзинки

Аніс

Імбир

Кардамон

Мускатний горіх

Гвоздика

Паличка кориці

Цедра лимону та апельсину

Приготування:

1. Налити в каструлю виноградний сік та трішки води. Додати усі спеції, а також цедру лимону та апельсину.

2. Доведіть напій до кипіння і варіть ще 10 хв.

3. Налийте глінтвейн у склянки. Прикрасьте шматочками яблук та апельсину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, що зігрівають взимку

ПЕЧИВО ВЛАСНОРУЧ

Хрумке шоколадне печиво із білосніжною начинкою полюбилося і дорослим, і дітям. Наприкінці новорічної вечірки заваріть ароматного чаю та пригостіть своїх гостей печивом, що спекли самі. Приготуйте шоколадне печиво із начинкою за рецептом Валентини Хамайко.

Інгредієнти для тіста:

Масло - 140 г

Цукрова пудра - 100 г

Яйце - 1 шт.

Борошно -180-200 г

Какао - 50 г

Розрихлювач -1/2 ч л

Інгредієнти для начинки:

Вершковий сир - 200 г

Цукрова пудра, сік і цедра лимону за смаком.

Приготування:

1. М'яке масло збити з цукровою пудрою до однорідності. Додати яйце і знову перемішати.

2. Борошно, какао і розрихлювач змішати і поступово ввести в масляну суміш. Тісто має бути м'яким, але не липнути до рук. Загортаємо в плівку і залишаємо на 30 хв. у холодильнику.

3. На пергаменті розкачати тісто в пласт товщиною 0,5 см і за допомогою формочки або чашки нарізати кружальцями. Пергамент із заготовками для печива перенести на деко і випікти близько 10 хв. при температурі 180 градусів.

4. Для начинки змішати вершковий сир з цукровою пудрою. Можна додати листочки чебрецю, м’яти або зеленого базиліку. Листочки обриваємо, розтираємо в ступці з цукровою пудрою і додаємо до сиру. Підмішуємо цедру лимона за смаком.

5. Готове печиво намастити начинкою і скласти попарно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих рецептів печива для затишного настрою

ДОМАШНЄ МОРОЗИВО

Хто б не хотів поласувати солодким домашнім морозивом взимку? Від такого сюрпризу, безсумнівно, будуть в захваті ваші дітлахи. Пригостіть гостей корисним морозивом за рецептом Руслана Сенічкіна, що можна швидко приготувати на своїй кухні. У результаті насолоджуватиметесь божественно смачними кульками морозива, всипаними крихтами шоколаду, печива або ароматною кокосовою стружкою.

Інгредієнти:

Печиво - 100 г

Кокосова стружка - 70 г

Шоколад - 50 г

Вершки - 500 мл

Згущене молоко - 200 г,

Екстракт ванілі - 1 ч. л.

Ягідний джем - 5 ст. л.

Приготування:

1. Подрібнити печиво у блендері.

2. В окремій посудині змішати вершки, згущене молоко та екстракт ванілі. Збити в блендері до появи густої маси.

3. Залити масу у формочку. Додати джем та збиті вершки. Залишити у морозильній камері.

4. Перед подачею зробити із морозива кульки. Посипати їх кокосовою стружкою або шоколадом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як красиво і оригінально упакувати подарунок своїми руками

 

 

 

 

 

 

2017-12-29
Топ новини
Новини
Новини