Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

5 літніх суперфудів, про які варто знати

Усе про корисні властивості популярних продуктів.

Нині суперфуди користуються надзвичайною популярністю. Ці продукти відрізняються від інших своїми поживними властивостями, а також не мають протипоказань. Їх унікальний збалансований склад насичує необхідною енергією та вітамінами. Поняття «суперфуди» з’явилось нещодавно, а їх видів налічується не більше десяти. Ми розповімо про 5 найпопулярніших літніх суперфудів, які варто ввести у свій щоденний раціон. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їсти спаржу: 3 страви для скептиків

ЧІА 

Навіщо споживати? Зерна чіа - екзотичний продукт, що приїхав до нас з Південної Америки. Цей суперфуд називають природним антибіотиком. Якщо ж додати його у їжу, він позитивно вплине на весь організм: стабілізує тиск та рівень цукру, зміцнить імунітет, покращить травлення та навіть пришвидшить загоєння ран. 

Що приготувати? Із чіа готують смачні фруктові десерти, а також корисні домашні йогурти. 

АРТИШОК 

Навіщо споживати? Вітамін А, В, С, К, кальцій, калій, магній, фосфор і не тільки - це все про артишок! Овоч із Південної Європи нагадує собою зелену квітку із цілющими властивостями. Один артишок містить лише 60 ккал. Особливо позитивно суперфуд впливає на роботу кишківника, а також здоров’я печінки. Він сприяє зниженню поганого холестерину і контролює роботу нервової системи. 

Що приготувати? Артишок чудово поєднується з квасолею, є вдалим доповненням для лазаньї і м’ясних страв. Його можна запікати з овочами, маринувати або злегка підсмажити на оливковій олії. 

АВОКАДО 

Навіщо споживати? Афродизіак та найпоживніший фрукт, від якого шаленіє весь світ, - авокадо швидко увірвалось в раціон українців. У фрукті міститься 11 вітамінів та 14 мікроелементів. Обирайте стигле авокадо, в якому всередині рухається кісточка. Зелені сорти менш корисні, ніж фіолетові, однак здатні довше зберігатися. Корисні властивості авокадо краще проявляються у сирому вигляді.

Що приготувати? Авокадо використовуються для приготування супів, салатів, закусок, суші, бутербродів та інших страв. 

ЯГОДИ ГОДЖІ 

Навіщо споживати? Ягоди годжі приваблюють прихильників здорового харчування у всьому світі. Червоні «родзинки» за вмістом вітаміну С випереджають апельсини, а за кількістю заліза — попереду шпинату. Вживання ягід годжі сприяє підвищенню імунітету, зниженню холестерину та покращенню зору.  

Що приготувати? Із ягід готують супи, соуси, салати, чай і десерти. Вони смакують у поєднанні з йогуртом, фруктами та горіхами. 

СПАРЖА 

Навіщо споживати? Цікаво, що цей дивовижний овоч вважали священним у Стародавньому Єгипті та символом кохання в Греції. Існує три види спаржі - біла, зелена та фіолетова. Соковиті пагони рослини є джерелом клітковини, великої кількості біологічно активних речовин, вітамінів, мінералів та амінокислот. Спаржа легко засвоюється, а завдяки низькій калорійності входить до складу дієтичних програм для схуднення. 

Що приготувати? Перед приготуванням спаржу очищують і заливають гарячою водою. Після цього занурюють у холодну. Таким чином, зберігаються її корисні властивості, хрусткість та багатий смак. Крім того, спаржу смажать на грилі, а також використовуються для приготування супів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фактів про користь та шкоду авокадо

2018-06-05
Топ новини
Новини
Новини