Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Чи справді «правильні» парфуми на собі не відчуваєш, фруктові аромати кращі для білявок, а терпкі – для брюнеток: ТОП-5 стереотипів коментує парфумер

як вибрати духи
Чи можливо відчути на собі ідеальні парфуми? Для кого підійдуть фруктові аромати та де купити якісні парфуми? Парфумерний критик руйнує поширені стереотипи.

У сюжеті денного шоу «Твій день» Богдан Зубченко, парфумер, парфумерний критик та ольфактолог, розвінчав найпопулярніші міфи про парфуми.

Ідеальні парфуми на собі не відчуваєш 

Насправді, відсутність запаху парфумів на тілі означає лише те, що у вас відбулася аносмія. Вона є результатом звикання до певних аромасполук, які є складовими парфумерної композиції. Якщо парфумів коло вас багато, то може виникнути захисний процес, який дозволяє нам  відчувати лише певні аромати навколо нас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСтереотипи в косметології: чи впливають солодощі, молочка та фастфуд на появу акне (розповідає лікар-косметолог)

Щоб цього уникнути, можна або зменшити кількість нанесених парфумів, або змінити місце їх нанесення:  напшикати на зап’ястки, коліна, одяг. Тобто віддалити парфуми від носу, щоб довше відчувати аромат. Не треба додавати ще кілька нашарувань парфумів. Якщо ви не відчуваєте його, значить, ви вже звикли.

Аромат – це емпірика та імпровізація

Парфумер, як будь-який художник, складає ідею та образ парфумів в голові. Він тримає в уяві кілька тисяч запахів: як природних, так і штучних. Коли він заходить в лабораторію, він вже точно знає, що буде робити.

Рецептура пишеться так само як вірші та музика. Можна придумати гарні парфуми, просто крокуючи по вулиці або гуляючи ботанічним садом. Інколи ці ідеї приходять випадково. Але все, що робиться в лабораторії, не є випадковим.

Фруктові чи квіткові аромати для білявок, а більш концентровані для брюнеток

Дівчина сьогодні може бути білявкою, а завтра руденькою. Головне – який у людини стиль життя, як пахне волосся, шкіра та як розкривається індивідуальне відчуття парфумерної композиції.

Протягом життя ми можемо змінювати парфуми, але не від кольору волосся, а від того, як змінюється наш персональний аромат. Прив'язувати аромат до кольору волосся – це не більше, ніж маркетинговий хід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіча краса в салоні: які процедури та ін'єкції стали звичними для чоловіків (розповідає косметолог)

Аромат довше триматиметься, якщо втирати його у шкіру

Існує думка, що аромат буде краще розкриватись, якщо ми будемо його втирати. Насправді втираючи парфуми в шкіру, ми просто прискорюємо процес випаровування композиції і відчуваємо аромат не так, як планував парфумер. При розтиранні, ми збільшуємо температуру тіла і перші легкі ноти починають випаровуватися швидше.

При виборі аромату спокійно одягніть духи. Коли ще присутня спиртова пляма, тобто поки аромат випаровується, це ще не духи. Вони завжди будуть пахнути неприємно та різкувато. Дочекайтеся поки спирт розвіється. Після кількох хвилин ви відчуєте справжній аромат парфумів.

Справжні парфуми продаються тільки в DutyFree

DutyFree — це просто точка з продажу парфумерії в аеропортах. Вибирати якісні парфуми необхідно в офіційних дистриб'юторів на спеціально обладнаних точках продажів. Тільки в цьому випадку ви придбаєте дійсно якісний продукт.

Дивіться відео сюжет у програмі «Твій день» з відомим ольфактологом Богданом Зубченко

2021-07-19
Топ новини
Новини
Новини