Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

«Так звана спецоперація – це ніщо інше, як повноцінна війна на знищення України», – Олександр Шовковський, легендарний голкіпер київського “Динамо”

Олександр Шовковський
Під час інтерв'ю Олександр Шовковський розповів про прірву між Україною та росією, благодійний проєкт для людей, що постраждали від війни, та важливість боротьби з рф на спортивному фронті у тому числі.

Нещодавно легендарний голкіпер київського “Динамо” та помічник головного тренера збірної України Олександр Шовковський доєднався до суспільно важливого проєкту групи 1+1 media – “Спортивний фронт”. У спеціальному відеозверненні, яке команда проєкту знімала на зруйнованому російськими військами Центральному міському стадіоні «Чемпіон» у місті Ірпінь, Олександр закликав підтримати бойкот російських та білоруських спортсменів, мовчання яких є тихою підтримкою терору. 

Команда FootballHub, спортивного Digital-проєкту групи 1+1 media, побувала на зйомках тематичного відео в Ірпені та поспілкувалася з амбасадором “Спортивного фронту”. Так, під час інтерв'ю Олександр Шовковський розповів про прірву між Україною та росією, благодійний проєкт для людей, що постраждали від війни, та важливість боротьби з рф на спортивному фронті у тому числі. Наводимо кілька ключових тез з інтерв’ю. 

Шовковський

Кожен на своєму місці повинен робити все можливе заради нашої Перемоги

Потрібно робити все для того, аби світ знав, що у нас відбувається, та з чим нам, українцям, доводиться зіштовхуватися – тими трагедіями, які відбуваються в житті людей. росія знищує, вбиває, катує наших людей. Нині Україна, як щит, стоїть перед усією Європою. Усі мають це розуміти і не мають стояти осторонь. 

24 лютого лише одна єдина людина з росії мені зателефонувала. Проте я не міг взяти слухавку. Тож він написав мені повідомлення зі словами: “Мені дуже соромно, я повністю не підтримую війну”. У мене не вистачило слів, аби відповісти йому. 

За ці понад 30 років між нами виросла дуже велика прірва

Не можу сказати, що відчувають росіяни. Я не на їхньому місці. Натомість можу сказати, що на початку 90-х років, коли Україна від’єдналася від Радянського Союзу, ми були дуже схожі. За ці понад 30 років між нами виросла величезна прірва. Навіть у своїх думках не можу уявити, що має відбутися, аби стосунки між нашими народами покращилися. 

Шовковський

Як людина, яка майже все життя у спорті,...знаю наскільки важко та важливо правильно відновлюватися і в психологічному, і у фізичному плані, аби потім повернутися до нормального життя

Проект “Понад усе” розроблений спеціально для людей, які постраждали від військових дій - дітей, літніх людей, чоловіків і жінок. Ми залучаємо кошти і допомогаємо людям відновлюватися після тих травм, які з ними відбулися. 

Як людина, яка майже все життя у спорті, яка за 24 роки своєї професійної кар’єри приблизно 4 роки відновлюється від різних травм та операцій, знаю наскільки важко та важливо правильно відновлюватися і в психологічному, і у фізичному плані, аби потім повернутися до нормального життя. 

Повна версія сюжету доступна на YouTube-каналі за цим посиланням. Автор матеріалу – спортивний журналіст Вадим Адаменко.

ворота

Нагадаємо, що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні п’ять відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський.

2022-09-25
Топ новини
Новини
Новини