У світі існує близько 250 різних сортів слив, але найпопулярнішою є слива домашня. Саме вона складає 90% усіх сливових дерев у світі. Відомо, що слива не тільки смачна, а й надзвичайно корисна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати на вихідні: знаменитий сливовий пиріг по рецепту з газети "Нью-Йорк Таймс"
В чому користь слив
►Вживання слив допомагає зміцнити імунітет, налагодити роботу системи травлення.
Американські вчені запевняють, що завдяки вітамінам та антиоксидантам у складі слив, цей фрукт може навіть запобігати розвитку онкології.
►Жовті сливи здатні знижувати температуру тіла, що особливо рятує у спекотні дні.
►У косметології екстракт слив використовується для уповільнення процесів старіння.
Дізнатися про інші цікаві факти та чому сливи називають «королівським» фруктом можна подивившись відео сюжет.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт соусу ткемалі: як приготувати грузинський соус зі слив (секретний інгредієнт для неперевершеного смаку)
Для того, щоб наповнити організм вітамінами, пропонуємо рецепт приготування гомбовців зі сливою від історика Олени Брайченко: