Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда НасироваУ програмі «Сніданок. Вихідний» фудблогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров розповів, як смачно приготувати сочевицю з томатами та імбиром.
Сочевиця – дієтичний продукт, у ній практично відсутні жири, тому вона прекрасно підходить людям, які слідкують за своєю вагою. Також вона містить багато білків, комплекс амінокислот і мінералів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт пісного салату з моркви та апельсина
Ця легка в приготуванні та дуже смачна страва особливо буде до смаку любителям східної кухні.
СОЧЕВИЦЯ З ТОМАТАМИ: Інгредієнти
Сочевиця – 200 г.
Цибуля – 1 шт.
Помідор – 3-4 шт.
Часник – 2-3 зубки
Вершки – 120 мл.
Оливкова олія – 3-4 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісна італійська паста з томатним соусом за рецептом Едуарда Насирова
Перець чилі – 1 шт.
Куркума – 1 ч. л.
Каррі – 1 ч. л.
Шматочок імбиру, сіль і перець за смаком.
СОЧЕВИЦЯ: ПРИГОТУВАННЯ
- Поставити сочевицю варитися на 15-20 хвилин.
- Часник, цибулю та перець чилі дрібно нашаткувати.
- Імбир почистити та натерти на терці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний рецепт запеченої в беконі курки від Руслана Сенічкіна
- Усі нашатковані овочі вкинути на гарячу пательню. Додати трохи олії. Підсмажити до золотистого кольору.
- На томатах зробити невеликі надрізи та залити окропом.
Через 2-3 хвилини можна зливати воду з помідорів, - каже Едуард Насиров.
- Готові томати очистити від шкірки та нарізати кубиками.
- Нарізані помідори вкинути до овочів на пательню, додати прянощі. Усе ретельно перемішати та тушкувати ще 10-15 хвилин.
- Дрібно нашаткувати зелень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт шоколадного печива з апельсином від Едуарда Насирова
- Варену сочевицю вкинути до томатного соусу, влити вершки та усе ретельно перемішати.
Якщо ви дотримується посту, можна використовувати кокосові вершки, - підказує кулінар.
Готову страву потрібно посипати зеленню і подавати гарячою.
Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров розповів, як оригінально посмажити яйця.