Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Як правильно доглядати за шкірою обличчя взимку (поради дерматолога)

обличчя
Як варто доглядати за шкірою обличчя та які засоби варто використовувати взимку?

Морозяна погода, низька вологість повітря та пронизливий вітер є стресом для нашої шкіри взимку, адже вона не відчуває захисту від навколишнього середовища. Судини то збільшуються, то зменшуються, що провокує почервоніння. Лікарка-дерматолог Яна Бєлова розповіла, як варто доглядати за шкірою взимку.

Взимку лікарі радять використовувати засоби проти почервонінь із відновлювальними властивостями, а також інгредієнтами для живлення та зволоження.

Інгредієнти доглядових засобів взимку:

  • Ніацинамід
  • Вітамін С
  • Гіалуронова кислота
  • Пробіотики
  • Кераміди.

Засоби лікарі радять покупати в аптеках, а щоб отримати бажаний ефект, слід правильно їх використовувати. Дерматолог зазначила:

Я рекомендую наносити основні компоненти (креми та емульсії) за 15-20 хвилин до виходу на вулицю. По-перше, наша шкіра вже адаптується до цих засобів, а по-друге, вони вже починають виконувати свою функцію. 

Турбота про шкіру обличчя взимку має складатися не тільки з доглядових засобів: у період роботи батареї чи кондиціонерів повітря у квартирі стає сухим, тож його варто зволожувати, а також треба пити достатньо води: приблизно 2 літри протягом дня. Таким чином шкіра може отримати необхідний захист і залишатися блискучою та здоровою. Лікарка розповіла:

Взимку відбувається зневоднення шкіри та зниження її імунітету. Це дуже важливо, адже шкіра має свій власний імунітет, і якщо він знижується, то ми маємо стягненість, сухість тощо. 

Засоби для догляду за шкірою взимку:

  • Зволожувальний крем/флюїд
  • Сироватка для живлення шкіри
  • Засоби з протизапальними інгредієнтами
  • Засоби з SPF-фактором.

Гіалуронова кислота — це найважливіша структура кожного косметичного засобу, яка буде утримувати вологу, яку ми зазвичай втрачаємо. Такі засоби можна використовувати кожен день і навіть під пудру чи тональну основу. Також варто пам'ятати про термальну воду — вона має бути в сумочці кожної жінки й взимку, не тільки влітку! Також можна наносити ввечері флюїди та концентрати для відновлення шкіри. 

Як навчитися мислити позитивно і не стати жертвою рожевих окулярів, дивіться у "Сніданку з 1+1", що виходить з 6:30 до 9:30 у будні на "1+1 Україна" та YouTube:

 

2023-11-17
Топ новини
Новини
Новини