До Великодня та поминальних днів ще зовсім трохи, тож багато українських родин уже розпочали підготовку до свят. Неодмінним атрибутом цього періоду є паски — пухкі солодкі хлібці зі смачною помадкою. Як зробити смачну та міцну глазур?
Як зробити глазур на паски
Найпростіший рецепт має лиш 3 інгредієнти:
- Цукрова пудра 100 г.
- Яєчний білок 1 шт.
- Лимонна кислота 2 г
У попередньо охолодженому яйці відділіть білок від жовтка. Почніть поступово збивати білок міксером: спочатку повільно, а потім швидше. У процесі всипте цукрову пудру та лимонну кислоту. Коли маса стане гладкою та однорідною, одразу змастіть нею паски. За бажання додайте кондитерську присипку.
Глазур на паску з желатином: рецепт
Чимало господинь надають перевагу глазурі з желатином: вона не кришиться та краще тримається на випічці. Для неї потрібно:
- Желатин 5 г
- Вода 6 ст. л.
- Цукор 1 склянка
- Лимонна кислота 5 г
Спочатку залийте желатин 2 ложками холодної води та дайте йому набухнути. 4 ложки води змішайте з цукром і лимонною кислотою, нагрійте в каструлі на маленькому вогні до повного розчинення цукру. До утвореного цукрового сиропу додати набряклий желатин. Цю масу потрібно збивати міксером кілька хвилин до утворення білої піни. Цю глазур також потрібно швидко нанести на паски до її застигання.
Фото: Freepik
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Цибулеве лушпиння чи термоналіпки: як краще оздобити яйця на Великдень
- Великдень 2024: чому дата святкування у православних не збігається з католицьким
- Коли відзначати Дня Ангела за старим і новим календарем: що варто знати
- Коли Вербна неділя 2024: історія, традиції, народні прикмети
- Павуки, дідухи та два Святвечори: як відзначають зимові свята на Західній Україні